Wijkraad West 1 Dongen

Nog geen nieuws.

 

Nog geen nieuws.

 

Nog geen nieuws.

 

Geen ophanghaken voor PMD Zakken in Dongen

pmd-zakkenWethouder Ad van Beek voelt er niets voor om zogenaamde ‘ophanghaken’ aan lantaarnpalen te bevestigen om te voorkomen dat PMD-zakken wegwaaien.

Dat antwoordde hij op het voorstel van raadslid Mieke Breugelmans. Zij had geconstateerd dat het PMD-afval in sommige straten wel erg vroeg wordt opgehaald.

‘Daarom moeten de mensen de zakken al de avond van tevoren buiten zetten. En dat levert gevaar op voor wegwaaien en beschadiging met rommel tot gevolg’, aldus Breugelmans. Zij had gezien dat de gemeente Oosterhout dit probleem te lijf was gegaan door ophanghaken te bevestigen aan de lantaarnpalen bij de verzamelplaatsen, waardoor de overlast beperkt wordt. ‘Is dit misschien ook een idee voor Dongen’zo stelde het raadslid voor.

Wethouder Van Beek voelde er echter niets voor. ‘Deze oplossing is ons bekend en we hebben er ook al naar gekeken. Maar op dit moment zijn er eigenlijk geen klachten over wegwaaiende zakken, omdat de zakken beter gevuld worden en dus zwaarder zijn dan in het begin. En u weet hoe dat gaat: als we in een paar straten haken ophangen, wil iedereen dat en moeten we in heel Dongen haken aan lantaarnpalen gaan hangen. ‘

Breugelmans had ook al geconstateerd dat op sommige plaatsen bewoners zelf haken hadden bevestigd aan lantaarnpalen. ‘Mag dat dan ook niet?’, zo wilde ze weten.
Het antwoord van de wethouder liet aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘Nee dat mag niet, de lantaarnpalen zijn eigendom van de gemeente en wij hebben in ieder geval nergens haken gehangen’.

Bron: https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20170616/geen-ophanghaken-pmd-zakken/

Pardon?

Wie is dan eigenlijk de gemeente? De lantaarnpalen en straatmeubilair worden aangekocht met gemeenschapsgeld en zijn dus van de betalende gemeenschap de gemeente dient deze te onderhouden daarvoor betalen wij.

Ook voor het ruimen van vaak door gemeentelijkbeleid veroorzaakt zwerfvuil moet de burger in de portemonnee, dus kom op wethouder, denk mee met de betalende burgers! En denk nog eens na over een geweldig idee.

Mogelijk kunnen wijkraden hierbij helpen.

 

Als de wethouder van Beek dan gelijk de arbotechnische kant mee zou nemen zouden de ophalers hem ook dankbaar zijn denk. De gehele dag bukken is niet handig . Tevens is door ophangen de kans op ongedierte op de stoep minder en is de hygiene beter. Onveiligheid voor verkeer en kinderen door losliggende zakken is dan ook weg.

Bron: Carlo Kanters

 

Opening van de vernieuwde Jeu de Boules banen achter de ontmoetingsruimte Europlus, een initiatief van wijkraad West 1 met medewerking van de Gemeente Dongen
de scoreborden werden geschonken door Jeu de Boules Club Dongen.

openingsworpDinsdagmiddag 2 mei ’17 werden de vernieuwde Jeu de Boules banen achter de ontmoetingsruimte Europlus door wethouder Bea van Beers geopend.
In het openingswoord sprak zij haar wens uit dat in het kader van de inwonerparticipatie deze tak van sport bijdraagt aan het sociale leven in Dongen West 1.
Hierna werden de banen officieel in gebruik genomen door de wethouder en haar maat, Astrid Moorman, (bestuurslid van Jeu de Boules Club Dongen), die een partij speelden tegen Toine Snoeren en Piet Moelands beiden lid van Jeu de Boules Club Dongen.
Het leek er even op dat het team van de wethouder deze partij ging winnen maar helaas, bij een stand van 11-13 moesten zij de zege afgeven.
Tussentijds vormde zich bij de aanwezigen een enthousiaste groep die ook een partij gingen spelen,
Deze groep heeft direct een baan besproken op de woensdag middag.
Op overige dagen zijn de Jeu de Boules banen voor iedereen beschikbaar, indien Europlus is geopend zijn ballen en spelreglement beschikbaar.
Meer informatie bij Wim Ernest (De beheerder van Europlus)
Hieruit blijkt dat jeu de boules een sociaal gebeuren is waaraan de deelnemers plezier kunnen beleven ongeacht hun leeftijd en mogelijk fysieke beperkingen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Wijkraad West 1
www.dongenwest1.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bij Contour de Twern Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Feestelijke heropening Jeu de Boules Dongen West

Vrijwilligers hebben de Jeu de Boules banen achter Europlus van onkruid en vuil ontdaan,
En de Gemeente heeft een nieuw en schoon laagje grit aangebracht.
Hiermee zijn de banen dus weer bespeelbaar, wij willen u uitnodigen de banen vanaf dinsdag  2-5-2017  om 14:00 uur in gebruik te nemen.
Een feestelijke aftrap/ gooi wordt om 13:00 uur gegeven door - - - dat blijft nog even een verrassing.

Jeu de boules is een sport voor alle leeftijden. Voor jong en oud, voor dames en heren. Men speelt met en tegen elkaar.

Deze sport is een ideaal tegengewicht tegen de dagelijkse beslommeringen in beroep en gezin. Velen ervaren dat dan ook aan den lijve. Gezondheidsoverwegingen en sociaal contact kunnen de redenen zijn de Jeu de Boules-sport te beoefenen.

 

Wij wensen u veel speelplezier
De Wijkraad

Onderzoek naar fietsdiefstallen Dongen

Mijn naam is Roy van de Wiel en ik ben werkzaam bij politieteam Langstraat, district Hart van Brabant, Eenheid Zeeland-West-Brabant. Onder het verzorgingsgebied van politieteam Langstraat vallen de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Dongen & Gilze en Rijen.

In het kader van mijn opleiding Wijkagent Senior doe ik onderzoek naar het aantal fietsendiefstallen in de gemeente Dongen. Ik wil graag het beeld hierover van de inwoners van Dongen in kaart brengen. Om dit inzichtelijk te krijgen heb ik een aantal vragen in een online enquête opgesteld. De enquête is geheel anoniem en de gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Link naar de enquête: http://www.onderzoektool.nl/onderzoek.php?f=16036

Met vriendelijke groet, Roy van de Wiel, Hoofdagent GGP.

Als wijkraad werken wij nauw samen met onder andere de politie.
Van een van onze wijkagenten in onze regio ontvingen wij het verzoek om bekendheid te geven aan een onderzoek naar fietsdiefstallen in Dongen.
Ook als wijk worden wij met dit fenomeen geconfronteerd.

Namens de wijkraad willen wij dan ook onze wijkbewoners verzoeken om aan dit onderzoek mee te werken.

HET GEZELLIGSTE CAFÉ VAN DONGEN!

Een mooi terras, een zaal met alle mogelijkheden voor al uw feesten en partijen. Een groot scherm voor diverse grote sportevenementen, darts en biljart. En dat kan allemaal onder het genot van een hapje en/of drankje.

Als u Café De Salamander een bezoek brengt, zult u zien dat we alles onder één dak hebben voor een gezellig avondje uit. U kunt bij ons een kijkje nemen op de kleine of grote kaart, een balletje stoten op ons biljart of een pijltje gooien op 1 van de vele professionele dartbanen.

Onze feestzaal met een capaciteit van ca. 80 personen heeft vele mogelijkheden zoals;

Bedrijfsfeesten, verjaardagen, familiefeesten en andere festiviteiten.

KOM EENS LANGS EN LAAT JE VERRASSEN DOOR DE SFEER EN MOGELIJKHEDEN BIJ CAFÉ DE SALAMANDER

De Salamander

Dongen adviseert de provincie te kiezen voor laatste versie bundeling Noord

N629

Bron: http://politiek.dongenhomespot.nl/

Petitie ‘Spaar de natuur in het Blik en de Duiventoren’ van start

bord

Vanaf 4 oktober staat de petitie ‘Spaar de Natuur in het Blik en de Duiventoren’ online. Met de petitie wil het comité ‘Handen Af van de Duiventoren en het Blik’ naar eigen zeggen een eerlijk onderzoek naar het tracé voor de Heistraat afdwingen. Bron:

Op donderdag 11 februari 2016 omstreeks 10:00 uur is het verslag van de bewoners uit het Brabantpark te Dongen besproken op het gemeentehuis te Dongen.
Hierbij waren de volgende personen aanwezig:
2 vertegenwoordigers van de Wijkraad West1 te Dongen

  • Carlo Kanters
  • Corinne Hoogenboom

2 vertegenwoordigers van Casade

  • Jaqueline Berm
  • Frank Vermeeren

1 vertegenwoordiger publieke werken van de gemeente

  • Leon Langeberg

Waarnemend wijkagent wijk West1 te Dongen

  • Roy van de Wiel
De wijkraad is verheugd dat dit gesprek in deze samenstelling plaats heeft kunnen vinden waardoor de problematiek en leerpunten op het juiste niveau weggezet kunnen worden.

Alle onderwerpen uit de enquête zijn besproken.

Download dit artikel als pdf

Juni 2021
Z M D W D V Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3


Copyright © 2015 Stichting Leefbaarheid West 1. KvK 41098781